Pages

Sunday, January 31, 2010

Ash-Shahifah As-SajjadiyyahProduct Information

Ia adalah manuskrip doa paling kuno dalam sumber-sumber Islam dan salah satu di antara karya spiritual Islam masa awal yang memiliki kemungkinan berkembang di masa mendatang. Karya ini disusun oleh cucunda Nabi Muhammad SAW, Ali Bin Al-Husain Bin Ali Bin Abi Thalib, yang dikenali sebagai Imam Ali Zainal Abidin.

Melalui doa-doanya, Imam Ali Zainal Abidin mengajarkan kepada kaum Muslim esensi spiritual Islam. Sekalipun demikian, ia tidak hanya semata-mata doa, ia juga membentuk suatu solusi untuk menjawab persoalan kehidupan.

Teruskan di sini http://www.abw.com.my/shop/index.php?act=viewProd&productId=24

No comments:

Ayataul Qursi
Glorified and Exalted is He.
Al Baqarah II: verse 255

Ayataul Qursi <br>Glorified and Exalted is He. <br>Al Baqarah II: verse 255
Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya)

Infallible Wisdom

The Messenger of God (peace be upon him and his progeny) said:

"Allah rejoices at the repentance of His servant more than the barren rejoices for having a child, and more than the lost one who finds his way, and more than the thirsty one who finds water."

(Kunzul Ummal)

widgeo