Pages

Friday, January 29, 2010

Sayidah Zainab


Product Information

Buku ini menyingkap sejarah Sayidah Zainab dan peranannya semasa perlawanan al-Husein terhadap kezaliman Yazid. Sikap dan keperibadiannya pada waktu tersebut menunjukkan puncak kesempurnaan Zainab dalam kehidupannya yang paling cemerlang. Sayidah Zainab adalah bukti nyata bahawa perlawanan terhadap kebatilan tidak harus melulu dengan pedang dan kekerasan, tetapi yang lebih utama adalah dengan kearifan dan ketabahan.


Sumber: http://www.abw.com.my/shop/index.php?act=viewProd&productId=53

untitled - Watch more Videos at Vodpod.

No comments:

Ayataul Qursi
Glorified and Exalted is He.
Al Baqarah II: verse 255

Ayataul Qursi <br>Glorified and Exalted is He. <br>Al Baqarah II: verse 255
Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya)

Infallible Wisdom

The Messenger of God (peace be upon him and his progeny) said:

"Allah rejoices at the repentance of His servant more than the barren rejoices for having a child, and more than the lost one who finds his way, and more than the thirsty one who finds water."

(Kunzul Ummal)

widgeo