Pages

Thursday, July 5, 2012

Sejarah Nabi Muhammad saw & Putrinya, Fatimah az-ZahraKenalilah Kebenaran dari Ahlinya - Ringkasan Sejarah Nabi Muhammad saw & Putrinya, Fatimah az-ZahraProduct Information

Buku ini sarat dengan pelbagai peristiwa penting yang menunjukkan betapa Nabi Muhammad adalah seorang yang sempurna dalam kemanusiaan dan kenabiannya. Sikap lembut terhadap kawan mahupun lawan yang mengadakan perjanjian damai dengannya, serta sikap tegasnya terhadap mereka yang membangkang dan memeranginya, semuanya menunjukkan kesempurnaan beliau sebagai seorang manusia.

Begitu pula Fatimah az-Zahra, memainkan peranan penting dalam perjalanan kenabian ayahnya.Fatimah adalah anak sekaligus sahabat yang dengan kelembutan, kecemerlangan dan kemuliaannya telah menjadi kebanggan Nabi saw.

http://www.abw.com.my/shop/index.php?act=viewProd&productId=84

No comments:

Ayataul Qursi
Glorified and Exalted is He.
Al Baqarah II: verse 255

Ayataul Qursi <br>Glorified and Exalted is He. <br>Al Baqarah II: verse 255
Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya)

Infallible Wisdom

The Messenger of God (peace be upon him and his progeny) said:

"Allah rejoices at the repentance of His servant more than the barren rejoices for having a child, and more than the lost one who finds his way, and more than the thirsty one who finds water."

(Kunzul Ummal)

widgeo