Pages

Sunday, January 31, 2010

Yang Tak Tersentuh Api NerakaProduct Information

Buku ini mengisahkan tentang manusia - manusia yang dianugerahi kesucian, kemuliaan dan keutamaan akhlak oleh Allah, terutama tentang empat wanita penghuni syurga, Khadijah al-kubra (isteri pertama Nabi saw), Sayyidah Fathimah az-zahra ( putri Nabi saw), Maryam bini Imran ( ibunda Nabi Isa a.s) dan Asiyah binti Muzahim isteri Firaun di zaman Nabi Musa).

Secara langsung, buku ini menceritakan peristiwa-peristiwa yang berkaitan dengan mereka. Mereka adalah orang-orang yang dijamin masuk syurga dan tidak akan pernah tersentuh api neraka.

Teruskan: http://www.abw.com.my/shop/index.php?act=viewProd&productId=124

No comments:

Ayataul Qursi
Glorified and Exalted is He.
Al Baqarah II: verse 255

Ayataul Qursi <br>Glorified and Exalted is He. <br>Al Baqarah II: verse 255
Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya)

Infallible Wisdom

The Messenger of God (peace be upon him and his progeny) said:

"Allah rejoices at the repentance of His servant more than the barren rejoices for having a child, and more than the lost one who finds his way, and more than the thirsty one who finds water."

(Kunzul Ummal)

widgeo