Pages

Friday, April 15, 2011

Minyak Zaiton dapat mengekal dan menambah ingatan manusiaDengan meminum satu sudu besar minyak zaiton setiap pagi boleh menguatkan ingatan. inilah hasil kajian daripada Universiti Califonia.

Minyak zaitun adalah sumber terbesar dari asid oleik, asid lemak omega 9, yang dapat diubah semasa proses pencernaan anda oleoylethanolamide OEA, suatu hormon yang membantu memelihara sel-sel otak yang sihat.

Sumber: http://helmdahl.blogspot.com/2010/09/minyak-zaiton-dapat-mengekal-dan.html


No comments:

Ayataul Qursi
Glorified and Exalted is He.
Al Baqarah II: verse 255

Ayataul Qursi <br>Glorified and Exalted is He. <br>Al Baqarah II: verse 255
Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya)

Infallible Wisdom

The Messenger of God (peace be upon him and his progeny) said:

"Allah rejoices at the repentance of His servant more than the barren rejoices for having a child, and more than the lost one who finds his way, and more than the thirsty one who finds water."

(Kunzul Ummal)

widgeo