Pages

Friday, November 5, 2010

90 Hari Untuk IBU


Tidak dapat dinafikan bahawa peranan wanita moden kini telah menjadi lebih berbeza dan mencabar jika dibandingkan 30 tahun yang lalu. Kebanyakkan wanita hari ini terkejar-kejar dengan tuntutan tugas di pejabat dan juga di rumah bagi membantu suami memantapkan taraf hidup keluarga dizaman yang serba mencabar.
Tugasan mereka bukan hanya setakat di pejabat sahaja, malahan berterusan apabila sampai di rumah. Mana tidaknya, sampai di rumah mereka sibuk untuk menguruskan anak-anak, memasak untuk keluarga, membasuh, melipat dan menggosok baju dan macam-macam lagi. Sedar tidak sedar, pukul 11 malam baru si isteri dapat merehatkan badan.

mohdnadri.com/

No comments:

Ayataul Qursi
Glorified and Exalted is He.
Al Baqarah II: verse 255

Ayataul Qursi <br>Glorified and Exalted is He. <br>Al Baqarah II: verse 255
Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya)

Infallible Wisdom

The Messenger of God (peace be upon him and his progeny) said:

"Allah rejoices at the repentance of His servant more than the barren rejoices for having a child, and more than the lost one who finds his way, and more than the thirsty one who finds water."

(Kunzul Ummal)

widgeo