Pages

Wednesday, November 10, 2010

MOF - Kementerian Kewangan: Akhirnya Berdaftar dengan MOF

mofkk sijil MOF


Mungkin ada yang tertanya-tanya…. apa pentingnya sijil akuan pendaftaran MOF ni?

Untuk anda yang mungkin pertama kali mendengar mengenai sijil akuan MOF ini, sebenarnya sijil ini sangat penting jika anda menjalankan urusan dengan pihak / jabatan kerajaan di Malaysia. Dengan kata mudahnya, pelanggan anda adalah dari jabatan / pihak kerajaan.

Ini kerana proses pembayaran selepas selesai kerja-kerja memerlukan anda memberikan nombor pendaftaran kontraktor Kementerian Kewangan. Anda perlu menjadi kontraktor berdaftar dengan MOF terlebih dahulu. Anda perlu mendatftar di ePerolehan. Selepas berjaya dalam permohonan tersebut, barulah anda akan menerima nombor pendaftaran kontraktor MOF.


MOF - Kementerian Kewangan: Bisnes Wanita: Akhirnya Berdaftar dengan MOF

No comments:

Ayataul Qursi
Glorified and Exalted is He.
Al Baqarah II: verse 255

Ayataul Qursi <br>Glorified and Exalted is He. <br>Al Baqarah II: verse 255
Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya)

Infallible Wisdom

The Messenger of God (peace be upon him and his progeny) said:

"Allah rejoices at the repentance of His servant more than the barren rejoices for having a child, and more than the lost one who finds his way, and more than the thirsty one who finds water."

(Kunzul Ummal)

widgeo